Una vaga de controladors a França podria anul.lar la meitat dels vols a París des d'avui fins dissabte


La vaga dels controladors aeris francesos que s'ha iniciat avui i es preveu que s'allargui fins dissabte, podria obligar les aerolínies a cancel·lar el 50% dels seus vols a Orly i el 25% a l'aeroport de Roissy-Charles de Gaulle, durant aquesta primera jornada.

La Direcció General de l'Aviació Civil (DGAC) ha indicat a les aerolínies que operen amb els dos aeroports francesos que redueixin els seu trànsit, segons informa Europa Press, en un 50% amb destí a Orly i un 25% a Roissy, per evitar problemes en el trànsit aeri. També recomana als passatgers que es posin en contacte amb les respectives aerolínies per confirmar vols i evitar desplaçaments en va a l'aeroport.

Els sindicats volen denunciar la situació laboral del col·lectiu, davant de la por a retallades d'ocupació com a part de la creació un organisme europeu de control de trànsit aeri, signat el 2008 i en què s'integren Bèlgica, França, Luxemburg, Països Baixos i Suïssa, amb el qual es busca modernitzar la gestió del trànsit aeri en l'esmentada regió.

El Govern francès està immers en una reforma de control aeri per augmentar la productivitat, circumstància que ja va provocar una vaga el gener passat amb una cancel.lació del 40% dels vols.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article