L'Euríbor marca mínims històrics i la banca impedeix que milers de titulars d'hipoteca se'n beneficiïn


Després de repuntar al desembre, l'Euríbor ha tornat a fer drecera cap avall. El mes de febrer ha tancat en nou rècord, 1,225%. Però aquesta no és una bona notícia per a tots els titulars d'hipoteca, prop de 300.000 clients de banca de tot l'Estat se senten enganyats pels seus bancs i caixes d'estalvi, després que se'ls va oferir una assegurança per evitar que les pujades de l'euribor els seguís augmentant la quota hipotecària. Ara, aquests usuaris es troben atrapats per productes anomenats swap, que els impedeix aprofitar un euríbor tan rebaixat i, cancel.lar el producte, costa en la majoria dels casos entre 9.000 i 15.000 euros.

Al desembre semblava que les circumstàncies econòmiques prenien un caire més positiu i l'Euríbor es va deixar endur, però l'esperada pujada de tipus d'interès a la zona euro no va arribar i amb l'inici d'any els mínims s'han tornat a imposar després de les incerteses econòmiques que inflamen Grècia, Espanya i Portugal, la negativitat a Borsa i la depreciació de l'euro vers el dòlar.
Però la compensació que la caiguda de l'Euríbor pugui ser una bona notícia, tampoc serà possible per a centenars de milers d'usuaris de banca, especialment petits empresaris, que estan atrapats per una assegurança que en el seu dia van signar per estalviar alguns euros si l'euríbor seguia pujant després de marcar màxims el 2008, quan va rondar el 5%.

Avui ElEconomista dedica un reportatge a parlar dels afectats per aquests productes i també d'alguna de les Sentències favorables que han reconegut la injustícia per la que havien de passar alguns clients bancaris, per culpa d'unes clàusules abusives.

Més informació: entrevista de Jornal a Emili Ruíz, un dels petits empresaris afectats a casa nostra

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article