Els ramaders demanen al DAR un distintiu de proximitat per la llet produïda a Catalunya


El sindicat Unió de Pagesos ha mostrat el seu descontent amb el Departament d'Agricultura per la denegació de petició d’un ajut d’Estat directe vinculat a la regla de minimis de la Comissió Europea.  El sector lleter havia formulat aquesta demanda arran de la situació insostenible en la que es troba. Ara, els productors de llet avancen que insistiran, fa temps que venen denunciant que les explotacions no són rendibles perquè se'ls està pagant per sota dels costos. Potser aquest sigui per a molts el darrer intent abans de tancar.

Entre les mesures que demanen al DAR els ramaders d'UP hi ha la creació d'un distintiu de proximitat per la llet produïda a Catalunya, és a dir, un segell que acrediti l'origen a l'envàs. Una petició que té el suport de l'administració catalana, però no en canvi el de la indústria làctia que argumenta problemes de tipus tècnic, logístic i comercial perquè es tiri endavant.

El sindicat també va demanar a Agricultura préstecs de 30.000 euros per Unitat de Treball Agrari a 5 anys, sense interessos els primers tres anys i amb un o dos anys de carència (període en el que no cal començar a retornar els diners). Es tractaria d’aprofitar la nova regla d’ajut temporal de minimis financer de la Comissió Europea que es pot pagar fins el 31 de desembre de 2012. En aquest cas, el Departament es va comprometre a estudiar-ho.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article