Una empresa catalana llença al mercat un producte que permet detectar en temps rècord bacteris com la salmonella


Microbial, una empresa promoguda per investigadors de la Universitat de Girona, especialitzada en sistemes de detecció ràpida de bacteris, ha llençat dos nous productes al mercat que redueixen de 6 dies a menys de 24 hores la detecció de Cronobacter i Salmonella en els aliments. L'empresa, amb seu al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, i liderada pel professor Jesús Garcia Gil, basa la seva investigació en la tècnica de biologia molecular anomenada de reacció en cadena de polimeresa, que permet identificar els bacteris pel seu ADN

Gràcies als nous productes que es llancen amb el nom de Cronofast i Bactoplex s'escurça considerablement el temps de detecció de la presència de bacteris que es troben en els aliments i que poden provocar alteracions en la salut de qui els consumeix. Aquesta reducció dels temps de detecció és especialment important en la indústria alimentària perquè la normativa exigeix anàlisis de presència de determinats bacteris en aliments, que no poden esperar massa temps esperant els resultats perquè caduquen.

Cronofast és un kit que serveix per a la detecció de Cronobacter spp. en llets deshidratades infantils, molt relacionat amb brots de colitis necrotitzant, meningitis i septicèmia en nadons menors de 6 mesos. La taxa de mortalitat d’aquests brots pot ser elevada (20-80%) i els supervivents solen patir severs desordres neurològics. Aquestes analítiques tarden uns 6 dies utilitzant els mètodes clàssics de cultiu. Utilitzant el kit de Microbial s’obtenen resultats específics, robustos i objectius en menys de 24 hores.

Bactoplex PIF és el primer kit del mercat que serveix per detectar simultàniament Cronobacter spp. i Salmonella spp.

Més informació: Mibrobial

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article