El govern central aprova un pla antifrau dirigit a les activitats econòmiques de pre-jubilats

El pla contra el frau fiscal perseguirà la contractació en negre i les activitats econòmiques no declarades


El Consell de Ministres d'avui ha d'aprovar el nou pla de lluita contra el frau fiscal, laboral i a la Seguretat Social. A través de les mesures de control fixades per aquest pla, l'Estat compta recaptar prop del 0'1% del PIB, uns 70.000 milions.

Aquest Pla ha estat elaborat conjuntament pels ministeris d'Economia i Hisenda i Treball i immigració i posarà en pràctica mesures de gestió i de coordinació entre les actuacions de l'Agència Tributària i la inspecció de Treball.

El Ministeri d'Economia avança que en els últims cinc anys s'ha aconseguit aflorar uns 35.000 milions d'euros gràcies a una estratègia de control fiscal. Ara, amb el nou model que s'ha d'aprovar avui, el destí de les investigacions se centrarà en descobrir els contractes "en negre" i les activitats "submergides" que realitzin persones que siguin beneficiàries d'algun tipus d'ajut o prestació estatal.

Un altre dels focus d'inspecció serà el col.lectius d'aturats o pre-jubilats que estan desenvolupant activitats econòmiques no declarades.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • TOTS els pre-jubilats ho son per voluntat de la seva ex-empresa amb l'aprovació del Govern. En una gran majoria de casos, el pre-jubilat cobra una quantitat que, com a molt, arriba al 75% del sou que cobrava treballant. Les necessitats familiars no disminueixen pel fet de no treballar. Per tant es lícit que es busquin una feina que els complementi els ingressos. Si l’Estat pot incrementar els seus ingressos quan ho necessita, via impostos, sense que ningú pugui dir res, es immoral que no ho... Llegir més

Comenta aquest article