Les biblioteques de la Generalitat prestaran e-books


Els usuaris de les biblioteques publiques de la Generalitat podran descarregar per Internet els llibres en format digital de què disposen des del 15 de març. Podran consultar-los durant el temps de préstec normal de la biblioteca en qüestió -15 dies o un mes- i en extingir-se el temps, de manera automàtica, ja no es tindrà accés al document.

La iniciativa del Departament de Cultura pretén avaluar l'acceptació que pot tenir entre els usuaris i fomentar-ne el desenvolupament per part de les editorials catalanes. Així, durant aquest mes es distribuiran ja 28 lectors carregats amb 249 obres en català, castellà i anglès.

Nou d'aquests lectors es distribuiran per grups de tres entre les biblioteques centrals de Girona, Lleida i Tarragona que gestiona la Generalitat i tres aniran a la Biblioteca de Catalunya.

Els 16 restants aniran a biblioteques de la demarcació de Barcelona (Badalona, Igualada, Mataró, Sabadell, Sant Boi de Llobregat i Vilanova i la Geltrú), quatre a les de les comarques gironines (Blanes, Figueres, Palafrugell i Puigcerdà), tres a les de Lleida (Balaguer, Mollerussa i Tremp) i tres a les de Tarragona (Reus, Vendrell i Tortosa).

Els usuaris d'aquests suports hauran d'omplir una enquesta sobre què els ha semblat l'experiència.

La Direcció General de Cooperació Cultural preveu que aquest any es creï el catàleg únic entre biblioteques -incloses les universitàries-, un pas més vers la unificació bibliotecària del territori, després que fa pocs mesos es va materialitzar el reconeixement de carnets en qualsevol de les biblioteques.

Els llibres en català que es distribuiran (110 obres), corresponen al catàleg de l'editorial Edi.cat al que podeu accedir en aquest enllaç. Les obres en castellà i anglès són clàssics lliures de drets. El format de les obres és l'epub i l'aparell és l'Iliber Longshine DRM.

El portal Eureca! us facilitarà la recerca d'obres digitals en català.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article