Es crea el registre d'Agents Immobiliaris a Catalunya


Des d'aquesta setmana, qualsevol professional del ram que vulgui operar a Catalunya haurà d’estar inscrit al registre d'Agents Immobiliaris que  inclourà uns 10.800 operadors que en aquests moments treballen al Principat. La iniciativa és a partir de la Llei del dret a l’habitatge, una mesura que pretén donar més garanties als consumidors i més transparència al mercat immobiliari.

Ahir dimarts va entrar en funcionament el Registre d’Agents Immobiliaris de Catalunya. Es tracta d’un registre públic i obligatori on s’hauran d’inscriure tots els professionals i empreses que es dediquen de manera habitual i retribuïda a prestar serveis de mediació, assessorament i gestió en transaccions immobiliàries. La inscripció atorga la condició d’agent immobiliari homologat i permet acreditar que es reuneixen els requisits i les condicions adequats per exercir aquesta activitat.

La titularitat del Registre és de la Secretaria d’Habitatge, que controlarà el compliment de les condicions de la inscripció, informarà i donarà accés públic a les dades que hi figuren i podrà acordar la suspensió o cancel·lació d’ofici de la inscripció. Serà el primer registre d’aquest tipus que hi haurà a l’Estat espanyol.

Les sol·licituds d’inscripció es podran fer de manera individual o també col·lectivament a través dels col·legis i associacions professionals per a tots aquells que en formin part. La gestió de les inscripcions es facilitarà a les dependències d’Adigsa o a les que disposa l’Oficina de Gestió empresarial de la Generalitat, al territori.

Hi haurà un període de sis mesos d'adaptació a partir del mes següent a la publicació del decret al DOGC, que és quan entrarà en vigor.

Entre els requisits que es demanaran als agents immobiliaris per inscriure’s al Registre destaca la formació, és a dir, caldrà tenir una titulació universitària relacionada amb les branques de les Ciències Socials i Jurídiques i Enginyeria i Arquitectura, o bé certificats d’assistència a cursos de formació en matèria immobiliària. També hauran de constituir una garantia i contractar una assegurança.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article