Tercer dia a les fosques i sense calefacció per milers d'abonats


La falta de llum afecta 100.000 abonats i la recuperació sembla no tenir dades concretes hores d'ara. Red Elèctrica Espanyola es limita a anunciar que és molt possible que es recuperi la normalitat del servei al llarg del dia d'avui, però el cert és que hi ha moltes infraestructures de la xarxa que el pes de la neu i el vent han tombat. En un darrer comunicat d'Interior, al voltant de les 11 del matí, s'ha conegut que encara són 100.000 els abonats sense llum - la concentració més alta d'afectats és a la Costa Brava-. El subministrament ha tornat a saltar aquesta nit perquè el sistema no ha suportat les reparacions provisionals i d'urgència realitzades. Segons Joan Boada, Secretari General d'Interior, Fecsa Endesa ha informat que aquesta tarda podrien recuperar el subministre uns 50.000 abonats.

De moment, Interior informa que més de 700 efectius de la companyia continuen treballant per restablir el subministrament i que es troben concentrats especialment a les comarques de Girona i el Maresme. El temporal ha afectat 11 subestacions elèctriques, que ha fet caure 25 torres d'alta tensió.

Quant a mobilitat, poc a poc es torna a la normalitat, però els estralls del temporal encara afecten la vida quotidiana de milers de persones. De moment, S'ha restablert parcialment el servei de mitjana distància de Renfe al trajecte Barcelona-Girona-Figueres, tot i que resta interromput el servei entre Figueres i Portbou. Així, es manté el servei alternatiu per carretera per a aquest tram. Alhora, els serveis de llarga distància entre Barcelona i França continuen interromputs per la manca d'electricitat. En el servei de Rodalies, l'R1, la línia de la costa nord, ha recuperat la circulació en doble via, de manera que totes les línies circulen amb normalitat.

Pel que fa a la circulació en direcció nord, tan per l'AP-7 com per la Nacional II, encara és complicada, amb cues quilomètriques i es recomana abstenir-se de transitar-hi si no és imprescindible. Les plaques de gel dificulten la circulació i, en aquests moments hi ha 78 trams de carreteres afectats, dels quals 19 es troben totalment tallats. Els camions segueixen sent desviats a Montmeló per descongestionar l'AP-7, i també es desvien a l'A-2 a Tàrrega.

Més informació sobre efectes del temporal




Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article