Caixa Girona abandona el procés de fusió


El Consell d'Administració extraordinari de Caixa Girona va tombar ahir la fusió perquè majoritàriament considera que en aquest procés les comarques gironines perdrien poder econòmic i que, a la pràctica, aquesta "fusió" és més una "absorció" de la resta d'entitats.

La reunió del Consell de l'entitat d'anit no va aprovar les modificacions del pla d'integració, ni tampoc les que es van introduir als estatuts que haurien de regir l'entitat fruit de la fusió, segons argumenta Caixa Girona.

La fusió de les caixes Girona, Manlleu, Sabadell i Terrassa era ja en procés avançat, i en pocs mesos havia de començar a operar sota el nom d'Unnim.

De fet, tot i la sorpresa que ara pot ocasionar que Caixa de Girona es tiri enrere, s'estava coent en realitat des de l'anunci de la fusió. Des d'un principi va generar una evident oposició de sectors fonamentals de l'economia de les comarques gironines, com la de les patronals PIMEC i FOEG, i el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, no s'havia estat de mostrar la seva oposició al procés de fusió en diverses ocasions.

Per la seva banda, el sindicat CCOO, ha mostrat la seva preocupació davant del rebuig a la fusió, amb el temor que decisions de caire polític o econòmic puguin posar en risc el paper de les Caixes de contribuir al desenvolupament econòmic territorial. El sindicat considera que la sortida de l’actual crisi econòmica requereix la recuperació del crèdit a la petita i mitjana empresa i, dissortadament, fets com aquest, diu en un comunicat, ens allunyen d’aquesta recuperació.

Enllaç Caixa Girona

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article