Cal guardar les factures


L'Agència Catalana del Consum recomana guardar totes les factures i rebuts de les despeses extres fetes per afrontar les conseqüències del temporal, ja que en cas de presentar reclamació a les companyies de transport o de subministrament elèctric seran necessaris. És necessari que els consumidors guardin tota la documentació que tinguin per acompanyar, si cal la reclamació, bé siguin factures d'hotel o, en cas que es conservi, les de menjar que s'hagi malmès al congelador.

D'altra banda, en el darrer comunicat de la situació després del temporal s'informa que encara hi ha 20.000 abonats sense llum de les comarques del Baix i l’Alt Empordà, la Selva i el Gironès. Aquest vespre estaven funcionant 163 grups electrògens i al llarg de demà s'instal·laran fins a 275, ho ha dit el director general d’Energia i Mines, Agustí Maure. Endesa ha posat el telèfon 902 536 536 a disposició dels afectats. L'electricitat ha tornat a algunes de les poblacions costaneres aquest migdia com Calella, Llançà o parcialment a Lloret. També a les 7 de la tarda ha arribat l'electricitat a Sant Gregori o Susqueda. Segons l'informe sobre el restabliment elèctric d'avui en poblacions com Castell d'Aro el servei s'ha incorporat a través de grups electrògens. De moment, s’han obert 6 expedients informatius a les companyies elèctriques que donen servei a la zona (REE, Fecsa Endesa, Agri-Energia, Bassols, Estabanell i Pahisa, Elèctrica del Cardener).

Però l'enuig dels veïns creix cada hora que passa en punts de la Costa Brava com l'Estartit, Palamós o Calonge que veuen com han de passar la tercera nit sense servei per la llum, ni la calefacció, i en molts de casos, sense subministre en les centraletes de telèfons mòbils.

Pel que fa a les afeccions viàries, encara resten 16 trams de carretera afectats, 4 totalment tallats. A l'AP-7 a la Jonquera hi ha 4 km de retenció per accedir a França ja que només hi ha un carril al cantó francès.

Enllaços:

Direcció General de Protecció Civil



Atenció al Client d'Endesa


Web de la mobilitat

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article