L'addicció a l'iPhone


L'iPhone és addictiu. Per si algú ho sospitava, ara tindrà una argumentació científica que avalarà la teoria. Les dades les publica un estudi de la Universitat de Stanford i són extretes a partir dels hàbits de 200 estudiants propietaris de l'enginy que ha coronat Apple en el sector dels mòbils. Davant dels resultats de l'enquesta és preceptiu advertir que un 70% d'aquests joves feia menys d'un any que tenien el telèfon. Aclarida aquesta circumstància, hi ha respostes tan sorprenents com que un 69% dels enquestats reconeixia que era més provable que es deixés oblidada la cartera que no l'iPhone i un 3%, fins i tot van admetre que li havien posat nom al mòbil, com si es tractés d'una mascota.

La rapidesa amb què l'iPhone es va convertir en una peça indispensable en l'estil de vida dels estudiants és un dels elements que més ha sorprès als científics

Gairebé el 85 % dels propietaris de iPhone utilitza el telèfon com el rellotge, i el 89 % el fa servir com a despertador. De fet, el 75% admet haver dormit amb l'iPhone i un 10% reconeix la seva addicció al dispositiu. És més, un 15% accepta que l'iPhone l'ha anat convertint en addicte als mitjans de comunicació i una tercera part dels enquestats el té com la seva "porta oberta al món" a través de la qual li arriba la informació.

Tanya Luhrmann, professora d'antropologia d'Stanford que ha dirigit l'estudi, explica que un dels fets més sorprenents de les entrevistes és la comprovació de com la gent s'identifica amb el seu iPhone, hi té tanta informació personal que l'objecte s'ha convertit en una extensió de la seva ment i un mitjà de vida social.

Les relacions familiars dels propietaris de l'iPhone també s'han modificat i en l'enquesta surt reflectit que un 7% dels estudiants han reconegut que tenen un company de pis o parella que se sent abandonat per la dedicació personal al mòbil.

Els experts encara no estan d'acord en determinar els límits de les addiccions a les tecnologies com Internet i l'electrònica personal, que en ocasions fins i tot s'ha qualificat com un trastorn mèdic.

Malgrat les xifres, els investigadors consideren que falta per demostrar fins a quin punt aquesta dedicació és per addició o bé per admiració vers l'iPhone.

L'enquesta també suggereix que existeixen beneficis de tenir aquesta fixació amb l'aparell fins el punt que pot equilibrar aspectes negatius en potència. Com per exemple, més del 70 % dels enquestats reconeix que l'iPhone l'ha fet més organitzat i el 54 % considera que des que té aquest mòbil és més productiu.

Més informació:  LiveScience


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article