Sentència històrica a favor de les xarxes d'intercanvi a Internet


El magistrat del Jutjat Mercantil núm. 7 de Barcelona ha emès un sentència històrica a favor de les xarxes d'intercanvi i en contra la pretensió de la demanda interposada per la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) que pretenia el tancament del lloc web 'Elrincondejesus.com', en considerar el magistrat que aquesta pàgina d'intercanvi d'arxius, es limitava a oferir la possibilitat de descàrrega a través de la xarxa P2P, però no distribuïa continguts subjectes a propietat intel·lectual. L'Associació d'Internautes ha qualificat aquesta sentència d'històrica" en reconèixer la legalitat de les pàgines d'enllaços i perquè reafirma la legalitat de les pròpies xarxes d'intercanvi P2P- L'AI considera que aquesta sentència "ha establert un punt de partida per al futur d'Internet arreu de l'estat espanyol".

El magistrat addueix que el sistema d'enllaços constitueix "la base mateixa d'Internet" i que, en no quedar emmagatzemat cap dels arxius, es limita a oferir la possibilitat de descàrrega a través de la xarxa P2P. Per això, el jutge considera que el sistema de 'links' no suposa "distribució, ni reproducció, ni comunicació pública de les obres protegides" Així mateix, la sentència afegeix que l'administrador de l'esmentat lloc web, Jesús Guerra Calderón, no rep cap quantitat relacionada amb el servei que ofereix.

Per tot això, el magistrat, que ja havia desestimat un tancament cautelar de la pàgina fa mesos, conclou que la pàgina web d'enllaços a xarxes P2P "no vulnera en l'actualitat els drets d'explotació que els confereix als autors de la Llei de Propietat Intel·lectual". De la mateixa manera, addueix que les xarxes P2P, " com a simples xarxes de transmissió de dades entre particulars usuaris d'Internet", tampoc no vulneren cap dret protegit per l'esmentada llei.

En una nota d'agències, el magistrat argumenta que el sistema d'enllaços constitueix "la base mateixa d'Internet" i que, en no quedar emmagatzemat cap dels arxius, aquests tipus de webs es limiten a oferir la possibilitat de descàrrega a través de la xarxa P2P. Per això, el jutge considera que el sistema de 'links' no suposa "distribució, ni reproducció, ni comunicació pública de les obres protegides".

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article