Gastronomia astur-catalana als restaurants del Baix Llobregat


Aquest dissabte i diumenge, 20 i 21 de març, serà el Cap de Setmana Gastronòmic Asturcatalà al Baix Llobregat. El Parc Agrari del Baix Llobregat agermanarà, durant aquests dos dies, dos dels productes més emblemàtics de la comarca, el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat, amb dos productes asturians de renom, les faves i el formatge afoga'l pitu.

A més, de la mà dels tècnics del Parc Agrari i dels cuiners baixllobregatins i asturians, es faran un seguit d'activitats d'holeriturisme o turisme de l'horta. Entre les quals, es podrà descobrir un espai agrari proper, però sovint desconegut, i es podrà assaborir, experimentar i gaudir a través del maridatge dels seus productes més reconeguts amb productes asturians emblemàtics.

El dissabte 20 de març es podrà fer un recorregut a peu pel Parc Agrari per conèixer la història i el present de la Carxofa Prat. Es visitarà l'exposició “La Carxofa Prat, la riquesa del Delta” per continuar amb una visita als camps de carxofa, on un pagès explicarà els secrets més ben guardats d'aquest cultiu. Seguidament restauradors asturians i catalans guiaran en un taller de tast en què es podrà degustar els productes protagonistes del Cap de Setmana Gastronòmic.

La jornada de descoberta és una activitat gratuïta d'una durada de tres hores. Els itineraris començaran a les 9.00 h, les 10.00 h i les 11.00 h (punt de trobada a l'estació de tren del Prat de Llobregat, des d'on sortirà un servei d'autocar que traslladarà els interessats a Can Comas, punt de sortida de les activitats).

El diumenge 21 de març els restauradors catalans i asturians explicaran tot dinant les característiques dels productes d'ambdues cuines, i també descobriran com es poden cuinar i maridar per treure'n el màxim suc. L'experiència gastronòmica, que començarà a les 14.00 h, té un preu de 35 euros i es farà al restaurant El Llac d'Ariadna, de Sant Boi de Llobregat.

A més, durant tot el cap de setmana, als restaurants del Baix Llobregat col·laboradors de les campanyes gastronòmiques 'Els Sabors de l'Horta' i 'El Pota Blava a la taula' es podrà degustar el menú asturcatalà.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article