La majoria dels pollastres de la Unió Europea sacrificats en escorxadors estan contaminats amb Campylobacter i, una part més reduïda, amb salmonel.la, ambdós bacteris són responsables de les malalties més freqüents que transmeten els aliments: la gastroenteritis i la salmonel.losi. Les dades que publica l'Autoritat de Seguretat Alimentària Europea (EFSA), són extretes de mostres recollides a escorxadors de tots els països de la UE i també de Noruega i Suïssa. Un cop analitzades, s'ha trobat el bacteri en els intestins del 71% dels pollastres que arriben als escorxadors, el que indica que estan infectats ja en vida i, un 76% de les carcasses dels pollastres ja sacrificats, indicant algun tipus de contaminació afegida durant el procés de sacrifici
A la Unió Europea, la Campilobacteriosi i la salmonel.losi són les dues malalties transmeses per aliments als humans amb més freqüència. La carn de pollastre es considera, segons l'EFSA, una font important de les dues malalties sovint, arrel de contaminació creuada d'aliments. Per això, l'organisme europeu recomana com a prevenció un maneig de la carn segur, cuinar bé els aliments i vetllar per la higiene a la cuina.
L'estudi s'ha fet a petició de la Comissió Europea per servir de base per a fer un seguiment en el futur d'aquestes tendències i avaluar l'impacte del programa de control.
Més informació: EFSA
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari