Conferència sobre Decreixement a Barcelona


La IIa.Conferència sobre Decreixement se celebra a la Universitat de Barcelona -Plaça Universitat-  a partir d'aquest divendres 26 i el dilluns 29 i ha de concloure amb una declaració basada en propostes concretes d'acció política i el disseny d'una agenda de recerca pel decreixement econòmic socialment sostenible.

"Dels mercats lliures a la llibertat dels mercats" aquest és el lema que obrirà el debat que s'ha de celebrar els propers dies a Barcelona organitzat pel moviment a favor del Decreixement en la que han de participar docents, especialistes i societat civil de diferents països. Una corrent ideològica que ha pres oxigen amb la crisi actual i que va néixer els anys 80. L'economista francès Serge Latouche l'ha divulgat de manera especial, amb la intenció que els consumidors i agents socials prenguin consciència de les conseqüències del productivisme de la societat industrial. El consum responsable, la lluita per la conservació del medi i les espècies o la responsabilitat social corporativa són alguns dels conceptes vinculats a aquest moviment.

Els grups de treball que participaran a la Conferència tractaran a l'entorn de la generació d'investigació cooperativa sobre el decreixement, reunint a científics de diferents disciplines i a la societat civil.

El certamen vol elaborar, discutir i desenvolupar propostes concretes de política i prioritats de recerca en l'àrea monetària, laboral, d'infraestructures, publicitat, recursos naturals, vivenda, renda bàsica i sostre d'ingressos, entre d'altres.

Col.laboren, entre d'altres, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma, l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) i Ecologistes en Acció.

L'idioma oficial serà l'anglès.

Més informació: Xarxa Catalana per al Decreixement


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article