Trànsit demana, avui especialment, utilitzar el transport públic per accedir a Barcelona


El Servei Català de Trànsit (SCT) ha tingut coneixement que els treballadors autònoms integrants de l'Associació Transcont i d'altres col'lectius tenen previst iniciar demà a les 6 hores una protesta laboral que pot derivar en el tancament del Port de Barcelona. A més, la protesta, que està previst que s'allargui fins el divendres 26, pot derivar en talls a la Ronda Litoral i marxes lentes en aquesta mateixa via. Si es dóna el cas, es preveu que des de primera hora del matí, es produeixin afectacions de circulació a la mateixa Ronda Litoral i, de retruc, a les principals vies d'accés a Barcelona.

Davant d'aquest fet, tant la Guàrdia Urbana de Barcelona com els Mossos d'Esquadra posaran en marxa un dispositiu conjunt per intentar minimitzar les conseqüències que es poden derivar d'aquesta protesta i prendran mesures per regular la circulació als principals accessos a la ciutat de Barcelona que poden incloure, entre d'altres, el desviament de camions en diferents punts de la xarxa viària per tal de no congestionar més les vies que es poden veure afectades.

Tot i això, davant la situació conflictiva que es pot donar a l'àrea metropolitana de Barcelona, l'SCT recomana:

- a les associacions de transportistes: que evitin intentar accedir al Port de Barcelona i que els que tinguin una destinació diferent al Port utilitzin vies alternatives a la Ronda Litoral.

- als usuaris de vehicle privat: que utilitzin en la mesura del possible el transport públic per accedir a la ciutat de Barcelona. Recordar que abans d'iniciar qualsevol trajecte, l'usuari es pot informar de les rutes a seguir i de l'estat de la xarxa viària a través de:

Els butlletins informatius de les diverses emissores de ràdio.

El telèfon d'informació de la Generalitat de Catalunya: 012. Utilitzant aquest servei, es podrà obtenir informació sobre com se circula al conjunt de carreteres i autopistes.

La pàgina web del Servei Català de Trànsit: www/gencat.cat/transit. S'hi podran consultar les incidéncies viàries existents en aquell moment.

Cròniques en línia sobre l'estat de la xarxa viària a disposició dels usuaris: www.gencat.cat/transit/index_croniques.htm, actualitzades cada mitja hora durant les operacions especials.





Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article