Un lector de targetes sanitàries als hospitals de l'ICS evitarà la formació de cues


Els usuaris només han de passar la seva targeta sanitària pel lector i anar directament a la visita mèdica. L'aparell evitarà la formació de les tradicionals cues a consultes externes per preguntar el lloc de la consulta i l’hora de visita. Ara l’usuari, tan sols ha de passar la seva targeta sanitària pel lector –ja sigui l’òptic o el magnètic– i el sistema registra la seva arribada i l’informa d’on té la seva visita. Alhora, el metge sap que el pacient ha arribat i pot ser avisat per la consulta.

La posada en marxa als set hospitals de l’ICS –Vall d’Hebron, Trueta de Girona, Arnau de Vilanova de Lleida, Joan XXIII de Tarragona, Verge de la Cinta de Tortosa, Bellvitge i Germans Trias i Pujol de Badalona– permet agilitzar el procés de recepció de les persones que han de visitar un especialista.

De cara al futur, els caixers telemàtics també es programaran per altres utilitats com la impressió de justificants de visita mèdica o la senyalització amb mapes interactius de la situació del ciutadà a l’hospital.

El projecte anomenat ARGOS, inclou la introducció de la història clínica electrònica a través de SAP, el programa de cures per infermeria Gacela i el programa de prescripció i dispensació de fàrmacs Silicon. La posada en marxa del sistema SAP Assistencial a tots els hospitals de l’ICS també inclou la renovació dels equips informàtics dels centres. El projecte compta amb IBM com a soci tecnològic i una inversió de 42 milions d’euros en quatre anys.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article