Sentència que anul.la tres swaps contractats pel Banc Sabadell

El jutge declara nuls els contractes i obliga l'entitat a retornar els diners


El jutge titular de Primera Instància de Castropol (Astúries) ha declarat nuls els contractes "swap" que havien signat tres pimes amb el Banc Sabadell i l'obliga a retornar els diners per no haver-los advertit del risc que suposava haver signat aquella assegurança en cas de baixada de tipus d'interès i de l'Euríbor.


El dictamen conclou que el banc havia d'informar al client sobre la possible variació dels tipus d'interès "A pesar que aquest fet impliqui un risc de no contractació". La sentència argumenta com la directora de l'entitat es va posar en contacte telefònic amb els clients per oferir-los el producte "swap", pel qual, en cas que els tipus de referència pugessin, el banc hauria d'abonar la diferència al client, però, en el cas que els interessos baixessin, és el client el que els hauria de pagar al banc.

Pocs mesos després de signar el contracte, els clients -com tots els afectats per aquest producte bancari- van detectar càrrecs en els seus extractes de compte com a conseqüència de la rebaixa dels tipus i de l'Euríbor. Va ser aleshores quan els clients es van adonar del que havien signat.

Facua, que recull la notícia, posa l'exemple d'un dels clients afectats que va signar el contracte a mitjans de 2008, i va rebre abonaments al setembre i desembre del mateix any per valor de 57 euros cadascun, mentre que al març, juny i septembre següents, coincidint amb la rebaixa dels tipus i la caiguda de l'Euríbor, el seu compte corrent va registrar tres càrrecs de 718 euros, 1.273 euros i 1.445 euros, respectivament.

Més informació: Facua



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article