L'Institut Català de Finances i l'ICO posen en marxa una nova línia de préstecs


Els préstecs van dirigits a finançar projectes mediambientals, socials, de recerca i desenvolupament i els relacionats amb l'economia del coneixement. L’Institut Català de Finances (ICF) i l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) a través d'un conveni han dotat amb 200 milions d'euros, els principals destinataris dels quals són institucions públiques o entitats sense ànim de lucre amb seu a Catalunya que facin inversions dins i fora de la geografia catalana.

Els préstecs podran finançar fins al 100% del projecte, amb un màxim de 10 milions d’euros per beneficiari, i serviran per a la compra o renovació d’actius fixos i per a l’adquisició d’empreses.

El termini d’amortització serà de més de cinc anys, sempre ajustant-se a les necessitats de cada cas.

Aquest conveni s’emmarca dins la Llei d’Economia Sostenible, aprovada pel Govern de l’Estat el passat novembre que, entre d'altres, inclou aquesta línia de finançament de l’ICO que es distribueix en col·laboració dels instituts i agències financeres autonòmiques.

Uns fons que han de ser destinats a finançar projectes relacionats amb l’eficiència energètica, la innovació, el tractament i la gestió integral de residus, la biotecnologia, la salut, l’aeronàutica i el sector aeroespacial.



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article