Ryanair vol incentivar l'equipatge lleuger

Els mesos de juliol i agost el preu de maleta facturada passarà de 15 a 20 euros


Durant el pic de les vacances, la companyia irlandesa ha anunciat que cobrarà 20 euros per maleta facturada, enlloc dels 15 euros que cobra la resta de l'any. El portaveu de l'aerolínia, Stephen McNamara, explicava que un 70% dels passatgers no es veurà afectat per la mesura perquè ja viatja només amb equipatge de mà, que és gratuït si no arriba als 10 kg.

La nova taxa ha entrat en vigor aquesta matinada i afectarà les contractacions de vol dels mesos de juliol i agost.

La companyia permet facturar fins a dues maletes per passatger, per la primera fa pagar habitualment 15 euros i, per la segona 35 euros. Ara Ryanair confia en què els clients procuraran no anar massa carregats i es proposa cobrar 20 euros per la primera maleta durant els mesos d'estiu, per acabar de tombar els passatgers que dubten si facturar o no facturar maleta.

Ryanair, anuncia habitualment vols que tenen preus assequibles però després els usuaris han d'afrontar un seguit de recàrrecs que fan l'oferta no tant interessant. Per exemple, si l'usuari va al taulell enlloc d'imprimir la targeta d'embarcament des d'Internet haurà de pagar 40 euros més, en cas que la maleta facturada passi dels 15 kg de límit, haurà pagar 20 euros per kg de més. Altres opcions que li costen diners a l'usuari tenen a veure amb la possibilitat de ser dels primers en embarcar, així si el passatger vol triar lloc ha d'afegir 4 euros a les taxes del bitllet o si vol confirmació del vol per SMS li tocarà pagar 1 euro.

Enllaç: Ryanair

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article