Editen una guia de pagesos i ramaders que fan venda directa dels seus productes

Una nova eina que ha d'ajudar a superar la crisi del sector


La Generalitat publicarà aquest estiu una guia de productors agraris i ramaders que fan venda directa dels seus productes. En total l'edició farà una recopilació d'uns 300 productors, una tercera part dels quals seran de la plana de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran. Precisament ahir es va fer la presentació de la recerca per a fer aquesta edició en terres de Ponent, una guia que vol ser una eina de promoció de la venda directa productor consumidor i que a França ha assolit uns resultats envejables.

El departament d’Innovació, Universitats i Empresa (DIUE) ha començat a la demarcació de Lleida el procés per incorporar un centenar de productors pagesos i ramaders que fan venda directa dels seus productes a la guia d’abast de Catalunya que serà publicada durant l’estiu. Concretament, la guia inclourà uns cinquanta productors de la plana de Lleida i un nombre similar de l’Alt Pirineu i Aran.

Ara s’inicia el treball de camp previ de recollida de les dades dels productors de venda directa de Lleida interessats a formar part de la guia. Entre les condicions que han de complir per fer-ho hi ha la capacitat d’oferta regular dels productes, els controls sanitaris corresponents i l’absència d’intermediaris.

La guia tindrà format de llibret, format digital (dins del portal gastroteca.cat) i també serà accessible a través dels telèfons mòbils d’última generació.

El DIUE també contempla la possibilitat d’organitzar, passat l’estiu, unes jornades en què els productors puguin donar a conèixer als consumidors i al públic en general les seves instal·lacions i els seus productes.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article