Santillana promou la "motxilla lleugera" amb l'edició de llibres de text per fascicles


Fa tres anys que el congrés italià va aprovar una proposició per a limitar el pes de les motxilles escolars, ja que informes mèdics havien constatat que el 10% dels alumnes que patia problemes d'esquena derivaven del pes excessiu en el transport diari de llibres. En aquells moments, col.lectius d'aquí i d'altres països europeus van fer sentir les seves demandes perquè es prengués alguna mesura similar. El sector editorial però, va reaccionar de manera contundent i va suggerir que els llibres havien de ser de consulta a classe i, en tot cas, restar a l'escola. Ara, llegim a El País, que una de les editorials escolars més populars, Santillana, ha anunciat que a partir del curs vinent oferirà llibres de text dividits per fascicles.

L'acord entre l'editorial Santillana i la Fundació Kovacs, entitat d'investigació mèdica especialitzada en problemes d'esquena, preveu que podrà alleugerir en 5 kg el pes de les motxilles, gràcies a fer fascicles de cada matèria per trimestres. Això, en el cas de llibres de primària. A secundària, els llibres seran dividits per unitats temàtiques perquè la divisió trimestral en aquesta etapa no és viable, segons l'editorial.

Quant als preus, l'empresa assegura que no seran superiors per al consumidor, tot i que la seva producció si que serà més cara.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article