Les principals companyies aèries qüestionen la prudència d'Eurocontrol


Ni Lufthansa, ni KLM, ni Air France han detectat danys remarcables en els avions que han destinat a fer proves de vol sense passatgers. Les aerolínies qüestionen la negativa de l'organisme europeu de vigilància aèria, Eurocontrol, fins i tot després de veure els resultats de les proves. Després d'una quarta jornada de cancel.lació massiva de vols, les principals companyies europees consideren desproporcionades les mesures adoptades pels organismes encarregats de vetllar per la seguretat aèria.

L'erupció del volcà islandès, diuen, no és excepcional i la magnitud del fenomen geològic no sembla merèixer unes mesures tan estrictes com les que en aquests moments s'estan aplicant a Europa, segons explicava l'Associació d'Aerolínies Europees en un comunicat.


Companyies com Lufthansa i AirBerlin es mostren sorpreses que els resultats de les proves efectuades amb els seus avions no hagin repercutit en un canvi de posició de les autoritats de trànsit aeri.

Demà es pot obrir un 50% de l'espai aeri europeu

El comissari europeu de Transports Siim Kallas, s'ha afegit al clam de les aerolínies, segons explica El País, i ha reconegut que aquesta situació per la que està passant el continent és "insostenible". Kallas retreu que no pot estar tancat l'espai aeri europeu fins que el flux de cendres desaparegui i confia en que demà la meitat de l'espai aeri afectat ja sigui obert.

En aquest enllaç podeu veure algunes de les fotografies més impactants de l'erupció.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article