Comença la campanya de primavera als rius catalans

Projecte Rius torna a engegar la campanya de primavera per analitzar l'estat ecològic dels rius catalans.


Fins el 15 de maig els centenars de grups de voluntaris distribuïts pel territori mediran els paràmetres físics, químics i biològics que permetran saber com evolucionen els cursos fluvials. Aquesta informació, junt amb la que es recull en la campanya de tardor, forma part de l'Informe Anual sobre l'Estat dels Rius a Catalunya.

Els grups de voluntaris reben per part de Projecte Rius el material i la informació necessària per fer aquest anàlisi amb cura, fet que converteix aquesta iniciativa amb una de les pioneres en capacitar la ciutadania per realitzar estudis tècnics a escala catalana. Cada grup escull lliurament un tram de riu de 500 metres, normalment el més proper al domicili o lloc d'esbarjo, i es compromet a realitzar les dues inspeccions anuals.


 A partir de la presència o absència de macroinvertebrats trobats al riu es determina l’índex de qualitat de l’aigua i a partir de la estructura, conectivitat i continuïtat del bosc de ribera es determina l’índex de qualitat del bosc de ribera. En acabar la inspecció, els voluntaris coneixen in situ quin és l’estat de salut del tram de riu que tenen assignat. A fi que les dades puguin ser comparables i es puguin estandaritzar, les campanyes d’inspecció són sempre en unes dates determinades i tenen una durada d’un mes. La campanya de tardor és del 15 de setembre al 15 d’octubre.

Per facilitar l'enviament de les dades, els grups de riu poden introduir-les a través de la pàgina web del Projecte www.projecterius.org, on es poden consultar els darrers informes i notícies relacionades amb els cursos fluvials catalans.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article