Comerç permetrà la venda directa de productes agroalimentaris a agrupacions de la pagesia


El sindicat agrícola Unió de Pagesos explica que la Direcció General de Comerç, depenent del Departament d’Innovació, Universitat i Empresa, regularitzarà la venda directa de productes agroalimentaris i hi donarà accés a agrupacions de pagesos amb personalitat jurídica, anul•lant les traves normatives que hi havia fins ara.

L'agrupació agrària reclama des de fa temps mesures per reduir l’enorme distància existent entre producció i consum i els preus abusius imposats per les grans cadenes de supermercats. La gran distribució, dominada a Catalunya per tres grups amb quasi el 60% de les vendes, fixa uns marges que perjudiquen als dos extrems de la cadena alimentària, lamenta el sindicat. D'una banda,  la producció es troba davant d'uns preus tan ruïnosos que han portat al límit la viabilitat de la immensa majoria d’explotacions agràries, mentre que, a l’altre extrem, els consumidors, han de pagar uns preus abusius pels productes agroalimentaris.

El Departament d’Innovació, Universitat i Empresa ha accedit a regular administrativament la identificació de la venda directa d’aquests productes i superar la prohibició que fins ara tenen. Aquesta regularització s’ha dut a terme després que Unió de Pagesos ha reiterat la necessitat d’aconseguir una expansió sense traves en la modalitat de venda directa davant del conseller Josep Huguet, en el marc de la 10a Assemblea que el sindicat va celebrar a Olot el 6 i 7 de març de 2010.

Unió de Pagesos treballa des de fa temps per buscar alternatives viables. Reunions amb representats de l'administració, tractorades, manifestacions a Madrid. La campanya reivindicativa ‘Preus justos al camp i a la ciutat’, fa mesos que s'està portant a cap en diverses poblacions catalanes, des de la que reivindiquen l'eliminació de la distància entre els productors i els consumidors, el que permet assegurar uns preus justos en origen i destí.

 

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article