La Festa de Comerç Just i la Banca Ètica obre aquest any amb una degustació de "tapes justes"


La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica se celebrarà aquest any el 8 de maig, coincidint amb el Dia Internacional del Comerç Just. En total, es realitzaran prop d'un centenar d'actes festius a tot Catalunya. Un dia abans, a les 12 del migdia, Pere Tapies i Ada Parellada donaran el tret de sortida a les celebracions amb l'elaboració d'unes tapes en directe, amb productes de Comerç Just, des del mercat de Santa Caterina de Barcelona.

L'onzena edició de la festa té el lema "Maco per fora, lleig per dins" que compartirà protagonisme amb "la Igualtat de gènere". Més de 250 entitats del Principat s'han apuntat a organitzar activitats per tot el territori.

El dia 7 de maig a migdia, el Mercat de Santa Caterina farà d'escenari de l'acte inaugural d'aquest any. El popular cantautor i gourmet Pere Tàpies i la cuinera i pedagoga gastronòmica Ada Parellada, llegiran el pregó i elaboraran unes "tapes justes" per a degustar entre els assistents, amb la col.laboració de Fundació Futur.

El mateix dia, a l'auditori del Pati Manning (Montalegre,7, 19h) hi ha programada la xerrada "Gènere i Comerç Just" en la que participaran Lucila Blandon, petita productora i reconeguda defensora dels drets de la dona en la comunitat nicaragüenca.

94 municipis participen en la festa

Al llarg del mes de maig, 94 pobles i ciutats de Catalunya celebraran la seva festa del Comerç Just i la Banca Ètica. En aquest enllaç podeu consultar les activitats.

Més informació: festacj.org

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article