Un ramader d'Osona instal.la la primera màquina expenedora de llet en una granja

Des d'aquest punt es vendrà la llet sense pasteuritzar


Des de mitjans d'abril els consumidors que ho desitgin poden passar per Mas el Pujol, de Calldetenes, per adquirir llet directament de la granja i sense pasteuritzar. Pep Alsina, propietari de l'explotació, ha buscat així una manera de tenir un ingrés complementari. Amb la iniciativa, els consumidors podran conèixer directament el ramader i la granja de la que surt la llet que beuen, per prendre, acabada de munyir. Això si, caldrà bullir-la abans durant 20 minuts perquè és sense pasteuritzar. Aquesta és una iniciativa pionera al Principat.

En Pep i la Mercè, la seva dona, tindran apunt la màquina amb llet refrigerada cada dia a partir de les 7h i consideren que el fet que la gent s'hagi de desplaçar fins la granja no és cap inconvenient perquè el mas és molt proper a Vic, Folgueroles i Sant Julià i, a més compta amb aparcament davant mateix de la màquina.

La idea de negoci se'ls va ocorre després de veure el que fan en països com França i Itàlia. D'aquesta manera el consumidor coneix el seu productor de llet i, alhora, el ramader es pot estalviar els marges comercials que es queda l'intermediari, per a fer més viable el manteniment de la granja.

Més informació: Gastroteca

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article