Ja no cal anar a Trànsit per renovar el carnet de conduir

Amb aquesta mesura, el pagament addicional que cobraven els Centres de Reconeixement de Conductors per fer el tràmit ja no té justificació


A partir d'ara es podran abonar les taxes de renovació del carnet de conduir en els mateixos centres on es faci l'examen psicotècnic per renovar la llicència. En el mateix moment, el centre donarà un document provisional a l'usuari que li servirà per conduir els tres mesos següents, en espera que la Fabrica Nacional de Moneda i Timbre li enviï el carnet definitiu.

Fins ara eren els conductors els que havien d'anar a Trànsit a pagar les taxes, a pesar que alguns centres s'oferien a fer-ho a canvi d'una compensació econòmica. A partir d'aquest dilluns tot el tràmit ja es pot fer via telemàtica i, per tant, no és justificat cap pagament addicional per a fer el tràmit.

Els centres de reconeixement hauran de remetre per via telemàtica al Registre de Conductors i Infractors els historials clínics en què s'ha basat l'aptitud psicofísica en el moment de fer l'examen.

Amb aquesta mesura el govern central calcula que l'estalvi en temps i desplaçaments per al conjunt dels conductors serà milionari.

Els Centres de Reconeixement de Conductors tenen ara un termini de sis mesos per adaptar-se a la nova reglamentació i comptar amb l'equip informàtic necessari per a l'enviament telemàtic dels informes d'aptitud psicofísica.

Enllaç DGT

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article