Venda directa de productes frescos al metro


Una iniciativa que està donant molt de rendiment als agricultors francesos és la venda de productes del camp en parades a les estacions de tren i metro. Són productes locals que els usuaris tenen la possibilitat d'adquirir de passada i còmodament en el anar i venir de la feina. El projecte Panier Fraicheur, que funciona des de 2008, posa en contacte agricultors i consumidors, esquivant els intermediaris de manera que en poden sortir beneficiades les dues bandes.

Per a tirar endavant el projecte a París s'ha comptat amb la col.laboració de la companyia de ferrocarrils francesos SNCF, que prepara cistelles amb sis productes de proximitat i de temporada entre llegums, fruites i verdures. Un percentatge important són ecològiques i van acompanyades de receptes. Des de la mateixa web de la companyia ferroviària hi ha informació actualitzada de les estacions, horaris i dates en què l'usuari pot trobar el servei.

La iniciativa és prou avantatjosa pel productor perquè és una manera d'assegurar la sortida de la producció, i no haver d'estar sempre en mans de les cadenes de distribució. L'any 2008 es van vendre un total de 15.000 cistelles des de les estacions de tren.La idea es va tirar endavant amb la participació de només tres productors. Hores d'ara ja són més de 20 repartits en estacions de tren de tres departaments francesos.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article