La Comissió Europea ha decidit portar Espanya i Itàlia davant del Tribunal de Justícia de la UE per l'incompliment prolongat de la normativa europea sobre depuració d'aigües residuals urbanes. Després de vuit anys i dos advertiments seriosos, tan a l'estat espanyol com a l'italià hi ha grans ciutats que segueixen sense depurar les aigües residuals en la mesura que demana la UE. La Comissió també portarà al Tribunal de Justícia l'Estat espanyol per defensar els drets dels pacients, que segons la normativa europea, han de percebre l'import de les despeses sanitàries quan han hagut de ser atesos en un altre Estat de la UE.
El 2004 es va enviar a tots dos països la primera carta d'advertiment, després que s'hagués rebut informació on s'evidenciava l'incompliment de la directiva a nombroses ciutats. Es va enviar una segona i darrera carta d'advertiment a Espanya el desembre de 2008. Després del qual, 38 ciutats espanyoles seguien infringint la normativa, entre les quals, A Coruña, Santiago de Compostela, Gijón o Benicarló.
Atenció als pacients
En el cas dels drets dels pacients, la Comissió Europea també portarà Espanya al Tribunal de la UE pel rebuig a retornar a pacients tractats en d'altres Estats membres els diners que els va costar el tractament. Els drets dels pacients varien quan es tracta d'un tractament hospitalari o ambulatori. Els malalts espanyols veuen denegat el seu dret a recuperar els diners d'un tractament ambulatori en un altre Estat membre, que segons la norma comunitària hauria de pagar l'Estat d'origen del pacient perquè el mateix tractament, a Espanya, hauria estat cobert per la sanitat pública. En casos d'hospitalització, els pacients espanyols han de pagar, en certs casos, factures importants només pel fet de no haver demanat autorització abans d'ingressar. El Tribunal de Justícia haurà de dictaminar ara si l'Estat espanyol ha de canviar la seva legislació.
Més informació:
Medi Ambient CE
Drets dels pacients a la UE
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari