La Selva posa en marxa itineraris guiats per GPS


S'han activat els d'Hostalric, l'Estany de Sils i Riudellots de la Selva. A través d’ordinadors de butxaca (pda’s) que reprodueixen àudios i vídeos explicatius, els visitants fan un recorregut per descobrir i interpretar els secrets del nostre territori a través d’una experiència interactiva.


Algun dels indrets turístics de la comarca de La Selva ja es poden descobrir amb autoguiatge a través del sistema innovador de les e-rutes, itineraris multimèdia guiats per GPS.

Actualment ja se n'han posat en marxa tres: Descobreix la fortalesa d'Hostalric, La porta de l'infern (Estany de Sils) i Inundació (Riudellots de la Selva). Properament s'activarà El llegat dels americans, un itinerari per Blanes. 

La particularitat és les e-rutes que són “narrades” per personatges que, a través d'una història, donen a conèixer el patrimoni natural i arquitectònic de la zona. En el cas de l'Estany de Sils, la e-ruta és narrada per Pere Porter, el protagonista d’una llegenda que vincula l’Estany amb l'infern. Al llarg del recorregut, el visitant descobreix la misteriosa llegenda i, alhora, tot el paisatge, flora, fauna i el procés de restauració que ha tingut l’Estany en els darrers anys.

En breu estaran diponibles també les e-rutes de Blanes, Riudellots de la Selva, Breda i el Castell de Montsoriu. L’objectiu és disposar, a curt termini, d’una xarxa d’e-rutes que abasti tota la comarca i esdevingui un dels productes clau de l’oferta turística del Territori Museu de l’Aigua. Aquest projecte està impulsat pels ajuntaments participants i pel Consell Comarcal de la Selva, amb la col·laboració del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, del Servei d’Ocupació de Catalunya i de l’associació de turisme “La Selva, la comarca de l’aigua”, i gaudeix del co-finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El projecte e-rutes està impulsat pels ajuntaments participants i pel Consell Comarcal de la Selva, amb la col·laboració del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, del Servei d’Ocupació de Catalunya i de l’associació de turisme La Selva, la comarca de l’aigua, i gaudint del co-finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Més informació a http://www.laselvaturisme.com/ca/e-rutes

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article