Embotits Salgot i Jordi Vilarrassa guanyen el premi a la innovació tecnològica agroalimentària


Embotits Salgot, S.A d'Aiguafreda (Vallès Oriental) ha estat guardonat per la definició d'un model agroecològic de producció de carn de porc de manera sostenible, d'alta qualitat sensorial i nutricional. Jordi Vilarrassa Vilanova de La Beguda - Sant Joan Les Fonts (Garrotxa), ha estat premiat per la seva innovació dins del procés productiu, en aquesta cas és la implantació d'un sistema de producció/venda de carn de porc, des de l'engreix dels animals fins a la venda de la seva carn fresca o embotits d'elaboració pròpia al mercat d'Olot.

Els premis a la Innovació Tecnològica Agrària (PITA) s'atorguen anualment a iniciativa del Departament d'Agricultura i Ramaderia.

Els dos premiats rebrat 6.000 euros cadascun per ser escollit entre un total de disset candidatures que s'han presentat.

D'altra banda, les candidatures finalistes que han rebut 2.000 euros cadascuna són, en la modalitat de l'agroindústria, Promic S.A, de les Masies de Voltregà (Osona), pel disseny de nous productes estabilitzats en líquid per a l'alimentació del porcí a partir de productes de rebuig de la indústria alimentària. En la modalitat d'empresa agrària ha estat finalista Martí Verdés Majà, de Gàver-Estaràs (Segarra) per la constitució d'una explotació d'agricultura i ramaderia ecològica, per l'engreix de vedella ecològica i la seva comercialització directa al consumidor per mitjà d'Internet.

El lliurament dels guardons tindrà lloc el proper 18 d'octubre en el marc de la tercera edició de Tàstum, Fòrum Agroalimentari de Catalunya, que com en les edicions anteriors, se celebrarà al Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona. La propera edició de Tàstum se centrarà en les xarxes de proximitat i en la venda directa.


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article