Zapatero avança una puja d'impostos a qui més té

El Conseller Nadal confia en què Foment no es tirarà enrere en el compromís de finalitzar les obres d'Alta Velocitat al 2012


El cap del govern central ha advertit que aquesta reforma fiscal no afectarà la classe mitjana sinó que només afectarà les rendes més altes. No ha donat detalls de com s'aplicarà aquesta reforma, si es crearà un impost nou o bé es modificarà l'IRPF.

De moment, el Consell de Ministres de demà divendres aprovarà les mesures anunciades per Zapatero la setmana passada. Mesures en les que el govern central demana un esforç -"important i dur" segons les seves paraules- a bona part de la població, treballadors i pensionistes. Entre d'altres reformes, El Ministeri de Foment ha anunciat el retard, almenys d'un any, en la inversió en noves infraestructures a tot l'estat i l'alentiment d'obres que s'estan executant.

En les declaracions realitzades ahir davant de la premsa, el president del govern central, va precisar que la reforma que anunciava no tenia data, ni forma concreta. En aquests moments, l'executiu està treballant amb la Comissió Europea per avaluar el seu compromís amb la reducció del dèficit públic.

El Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha explicat en una entrevista al programa "El món a Rac 1" que té previst reunir-se aquesta setmana amb el Ministre de Foment per avaluar les obres públiques que han de patir aquest any de retard a Catalunya. L'estació de la Sagrera està entre les que poden patir un alentiment i diverses que tot i haver estat licitades no es podran començar de moment. A la pregunta de quines són per Nadal les obres de continuïtat imprescindible han sortit el tram de l'A-2 entre Tordera i França, el tram del Maresme, la variant de Gandesa.

El Conseller ha especulat amb què Foment no es tirarà enrere en el compromís de finalitzar les obres del TGV el 2012, i més tenint en compte que el túnel transfronterer ja fa un any i mig que està acabat.

Quant a obres alentides n'hi haurà unes quantes, preveu Nadal, i d'ajornades, al menys un any, possiblement obres adjudicades fa poc com els accessos ferroviaris a l'aeroport de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article