Agenda Digital Europea: Els consumidors esperen que es vetlli pels seus interessos i protecció


La posada en marxa de les mesures que contempla l'Agenda Digital Europea, presentada aquesta setmana, han de contribuir de manera significativa al creixement econòmic de la UE i a multiplicar els beneficis de l'era digital a tots els racons de la societat. En els propers 5 anys, l'Agenda Digital serà fonamental per a l'estratègia de la Comissió sobre qüestions fonamentals com l'accés a les xarxes, continguts digitals i drets dels consumidors d'Internet. Amb aquesta aprovació s'espera un impuls definitiu al mercat digital únic, eliminant les barreres actuals i la millora de l'alfabetització digital de tots els consumidors, de manera que es puguin beneficiar del que ofereixen les noves tecnologies i el funcionament competitiu de les TIC del mercat.

La federació de consumidors europeus Beuc recorda, en un comunicat, que els internautes han de tenir dret a la tria de continguts i accés,  independentment de la seva nacionalitat i el lloc de residència, i que es vetlli per l'augment de la privadesa dels consumidors en l'àmbit de les TIC.

La meitat del creixement de la productivitat europea que s'ha produït en els últims 15 anys ha estat fruit de les tecnologies de la comunicació, una tendència que és previst que s'acceleri. L'Agenda assenyala set àrees prioritàries d'acció a nivell de la UE: creació d'un Mercat Únic digital; més interoperativitat; millora de la confiança i la seguretat d'Internet; accés més ràpid a la xarxa; més inversió en recerca i desenvolupament; augmentar l'alfebetitzacio digital i la inclusió i utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació per fer front als reptes de la societat, com ara el canvi climàtic i l'envelliment de la població.

Com a exemples concrets dels beneficis de les mesures previstes hi ha més facilitats en els pagaments electrònics, el desenvolupament de la telemedicina i la millora de l'eficiència energètica en la il·luminació.

En les set àrees d'actuació identificades, l'Agenda reveu 90 mesures concretes, 27 de les quals són mesures legislatives. L'Agenda Digital és la primera de les set iniciatives clau previstes a l'estratègia Europa 2020 per un creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu.

Monique Goyens, directora general de BEUC, ha mostrat la seva satisfacció per la publicació de la Comissió d'una Agenda Digital per a Europa i la qualifica d'essencial per abordar els nous reptes sorgits pel món digital. Només espera, diu, que la CE en el moment de concretar la normativa no perdi de vista al consumidor, els seus drets i les seves demandes, de manera que siguin els consumidors el centre de la seva estratègia digital.

Més informació:

Web Agenda Digital Europea

Dossier Agenda Digital Europea


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article