El senat dels EUA aprova la creació de l'Oficina de Protecció Financera del Consumidor


El Senat nord-americà ha aprovat la regulació financera més important des de la Gran Depressió. El projecte de llei imposa restriccions a les operacions per compte propi dels bancs i crea una agència de protecció del consumidor dissenyada per a evitar els abusos en l'oferiment de préstecs com el que van desencadenar el col.lapse del mercat de l'habitatge i la pitjor quota d'atur en gairebé tres dècades.

A Barak Obama li ha costat mesos de negociacions i de mantenir un pols amb el poderós sector financer nord americà. Si bé la reforma, finalment no té la dimensió que planificava en un principi, si que servirà per vetllar de més a prop per la protecció dels usuaris de banca. La legislació aprovada estableix un mecanisme per la liquidació d'institucions financeres, fins fa poc considerades massa grans per fracassar, un consell regulador de vigilància "d'amenaces" per l'economia i restriccions en tot el procés que va derivar en els deutes tòxics responsables del daltabaix dels mercats de crèdit durant el 2007 i 2008.

A partir que entri en vigor la nova regulació hi haurà una nova autoritat reguladora per intervenir i desfer, si convé, entitats financeres en perill.

La reforma contempla la creació d'una Agència de protecció financera del Consumidor, depenent de la Reserva Federal i tindrà poders sobre els bancs i d'altres entitats que es dediquen a oferir hipoteques.

Entre d'altres novetats, els inversors podran votar sobre el salari dels executius, de manera no vinculant això si. I també podran nomenar membres del consell d'administració de companyies que cotitzin públicament.

Més informació: Bloomberg

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article