El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, un destí sostenible


Es presenta la guia sobre ecoturisme a Espanya que inclou espais naturals i empreses acreditats amb la Carta Europea de Turisme Sostenible. L’objectiu d’aquesta publicació és fer visible una oferta turística compromesa amb la sostenibilitat i amb els espais protegits on se situen les empreses que hi apareixen.


La Carta Europea de Turisme Sostenible és una iniciativa que vol avançar de manera efectiva cap als principis de turisme sostenible en espais naturals protegits, concedint una acreditació a aquells que han assumit un compromís per assolir aquest objectiu. La Carta es va elaborar entre el 1995 i el 1998 per gestors d'espais protegits i per representants del sector turístic i està finançada pel programa LIFE de la Unió Europea.

Dels 75 espais protegits acreditats actualment per la Carta, 28 són a l'Estat espanyol. D'aquests 28 espais, la guia se centra en els set amb major antiguitat i experiència de treball per la sostenibilitat. La guia Ecoturismo en España: Guía de destinos sostenibles. Espacios naturales y empresas acreditados con la Carta Europea de Turismo Sostenible ofereix informació sobre destins i operadors i empreses turístiques. És una guia per animar als viatgers a conèixer millor els espais protegits que han adquirit majors compromisos per la sostenibilitat del turisme a Espanya; també és un catàleg per escollir els serveis turístics prestats per les empreses més compromeses amb la sostenibilitat turística del seu espai protegit, que ofereixen una experiència en ecoturisme singular i sostenible.

A la guia, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa es presenta com a "aula oberta al vulcanisme" i amb la principal singularitat "d'allotjar la més important i més ben conservada zona volcànica de la Península Ibèrica".

Podeu descarregar-vos la guia a http://www.redeuroparc.org/carta_turismo_europea_sostenible/guiaecoturismo.pdf

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article