Primera persona infectada per un virus informàtic





Ho veiem a BBCnews, ha estat un científic britànic, Mark Gasson, el primer en ser "contagiat" amb un virus informàtic a través del xip que té implantat a la seva mà. L'home ha volgut mostrar amb la seva investigació les vulnerabilitats que té el sistema d'implants mèdics de xips. Una tendència que s'imposa, bé sigui a través de marca-passos, historials mèdics, etc.

El dispositiu, que li permet a Gasson passar a través de portes de seguretat i activar el seu telèfon mòbil, és una versió sofisticada dels xips d'identificació s'utilitzen per etiquetar els animals domèstics. Uns dispositius que ens permeten grans avenços tecnològics però que també comporten nous riscos.

El científic parla de tipus de tecnologia com la que es comercialitza als Estats Units, basada en la incorporació d'una mena de braçalet d'alerta mèdica, de manera que si l'individu perd el coneixement per qualsevol accident, la informació que conté el dispositiu pot ser escanejada i tenir accés a l'historial mèdic del malalt.

Gasson encapçala un equip d'investigadors de la Universitat britànica de Reading i,  amb aquesta experiència, vol fer un toc d'atenció davant de l'optimisme amb què es tracta aquesta innovació en l'àmbit sanitari. Alerten de la necessitat d'incrementar la seguretat dels xips que s'implanten bé sigui davant del perill de ser infectats, com de la possibilitat que siguin font de transmissió del virus.

Font: BBCnews

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article