La Caixa ultima avui l'absorció de Caixa Girona


Caixa Girona havia quedat fora de tots els processos de fusió després que fa pocs mesos va anunciar que es desentenia del procés que finalment ha acabat amb la nova entitat Unnim, que integra caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu. També havia rebutjat entrar en la fusió de Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa i mostrava la intenció de seguir el camí en solitari. El Confidencial explica en un reportatge, que l'entitat gironina ha optat per tirar endavant les negociacions amb La Caixa després que les darreres setmanes havia rebut "reiterats advertiments que, en cas que es quedés despenjada i no passés a formar part de cap integració tenia possibilitats 'molt altes' de ser intervinguda pel Banc d'Espanya".

Fonts de l'Administració que recull el diari, assenyalen que l'operació és una absorció, com no podia ser d'altra manera..." una sortida que veu bé l'Administració "perquè la cúpula de Caixa Girona mai no els va plantejar un pla seriós de futur". Ara, amb la solvència de La Caixa al darrere, respiren i vaticinen que "avui les autoritats monetàries tenen un problema menys sobre la taula.

El reportatge subratlla que la darrera ratio de Caixa Girona passa de BBB+ a BBB. L'entitat, que depèn de la Diputació de Girona, té uns actius de 7.800 milions d'euros, però els resultats des de 2008 no l'acompanyaven i el nivell de beneficis s'havia reduït l'últim any en un 33%, tampoc el nivell de morositat que arribava al 5%.

article El Confidencial



Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Tres de los cuatro asesores de la Fusión de Unnim tienen oficinas en las Caiman.

    Y Caixa Terrassa pide 2 años de prisión a un cliente para decir verdades como esta.

    Youtube (juicio contra Caixa Terrassa).

    http://www.youtube.com/watch?v=d57tcTgWV7U

Comenta aquest article