Un codi de colors per identificar el nivell de sal, sucre o greixos saturats dels aliments


El dimecres 16 de juny el Parlament Europeu sotmet a votació el nou reglament sobre la informació alimentària que rep el consumidor en el moment de la compra d'un producte. Els continguts en sal, greixos saturats o sucres s'identificarien amb un codi de colors (nivell alt, mitjà o baix, aniria relacionat amb vermell, taronja o verd, respectivament). Els diputats tindran l'oportunitat de donar als consumidors els mitjans per a prendre decisions ben informades sobre les propietats dels aliments que adquireixen amb un simple cop d'ull. Beuc, la federació de consumidors europeus assenyala aquesta votació com un pas de vital importància davant de la pressió que està exercint la indústria alimentària per a no tirar endavant la iniciativa.

El futur d'etiquetatge dels aliments, en contrast amb el sistema de percentatge de les quantitats actual que vol mantenir la indústria, es complementaria amb una imatge a la part posterior dels paquets que indicaria els 8 nivells de nutrients més corrents. Un codi de colors que permetria de manera ràpida, eficient i precisa saber el contingut de cada element.

Monique Goyens, directora general de BEUC, defensa que els consumidors europeus tenen dret a la claredat i transparència en l'etiquetatge dels productes que han de consumir. Sempre que vulguin prendre decisions saludables a l'hora d'alimentar-se, aquest sistema, permet comparar a simple vista els diversos aliments. Una mesura clau, afegeix, en un moment en què 1 de cada 5 europeus són obesos.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article