El dimecres 16 de juny el Parlament Europeu sotmet a votació el nou reglament sobre la informació alimentària que rep el consumidor en el moment de la compra d'un producte. Els continguts en sal, greixos saturats o sucres s'identificarien amb un codi de colors (nivell alt, mitjà o baix, aniria relacionat amb vermell, taronja o verd, respectivament). Els diputats tindran l'oportunitat de donar als consumidors els mitjans per a prendre decisions ben informades sobre les propietats dels aliments que adquireixen amb un simple cop d'ull. Beuc, la federació de consumidors europeus assenyala aquesta votació com un pas de vital importància davant de la pressió que està exercint la indústria alimentària per a no tirar endavant la iniciativa.
Monique Goyens, directora general de BEUC, defensa que els consumidors europeus tenen dret a la claredat i transparència en l'etiquetatge dels productes que han de consumir. Sempre que vulguin prendre decisions saludables a l'hora d'alimentar-se, aquest sistema, permet comparar a simple vista els diversos aliments. Una mesura clau, afegeix, en un moment en què 1 de cada 5 europeus són obesos.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari