Peix de Palamós a Veritas

La barca "L'Horitzó" garanteix l'origen i la sostenibilitat de les captures destinades a la cadena ecològica


La cadena de supermercats ecològics Veritas ofereix, des del maig, peix fresc de Palamós. De moment, només és a la botiga del carrer Mandri, de Barcelona.

El peix que ofereix la cadena no té el certificat de producció ecològica ja que es pesca en aigües lliures i el mar no es pot certificar, però si que té la garantia del proveïdor que el peix és procedent de la Costa Brava i, els mol.luscs, de la Costa Daurada. Quant als mètodes de conservació, Veritas dóna la garantia que no s'hi afegeix cap tipus d'additiu, només els tradicionals amb aigua i llimona. La barca "L'Horitzó", de la Confraria de Pescadors del Port de Palamós és l'encarregada de subministrar-li el peix. Les normes per al tracte són estrictes: només pesca en aigües locals, respecta els temps de veda i practica una estricta recollida dels residus que genera.

La cadena alimentària explica que al peix i marisc frescos convencionals està permès afegir-los sulfitos per a allargar el seu període de conservació. Per exemple, als crustacis i mol·luscs, en molts casos s'hi afegeix una barreja de conservants que inclou el bisulfito de sodi (I222), additiu que pot provocar irritacions del tub digestiu i inactiva la vitamina B1. La recomanació, però, és que si no es pot consumir en 48 hores, és millor congelar-lo fins al moment de consumir.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article