Activen un portal que informa de la pluja en temps real i de les seves conseqüències


El Departament de Medi Ambient ha creat el portal "L'aigua en temps real" des del que es pot consultar l'activitat pluviomètrica del territori, bé sigui en acumulació de litres caiguts, en incidències ocasionades a causa de la pluja o en les previsions de reg per programar un ús eficient de l'aigua.

La iniciativa de l’Agència Catalana de l’Aigua i el Servei Meteorològic de Catalunya, és pionera a tot Europa. ‘L’aigua en temps real’ aporta dades sobre les pluges registrades, avisos dels indrets on es recomana una atenció especial en cas de pluges intenses i les possibles crescudes dels cursos fluvials. L’aplicació, que és estrictament informativa, també aporta previsions de reg per a un ús eficient de l’aigua.

La base de dades de la web és  a partir de les xarxes tradicionals de pluviòmetres complementada amb la informació procedent dels radars meteorològics. L'aplicació també dóna dades de la previsió de reg per a un ús eficient de l'aigua a l'hora de programar el reg dels diversos espais públics i privats.

Més informació en aquest enllaç

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article