Foment vol plantejar l'eliminació de serveis de tren amb pocs usuaris


El cost de la conservació d'infraestructures viàries és del voltant de 6 milions d'euros al dia, una situació que, segons el ministre de Foment, José Blanco, fa plantejar la supressió de serveis ferroviaris que tinguin poca afluència d'usuaris, en cas que existeixin alternatives de comunicació. Blanco, ha assegurat que tot fa pensar que el debat d'aquí a 10 anys no serà sobre quines infraestructures de ferrocarril cal fer, sinó com es farà per pagar el manteniment de les que ja existeixen.

El ministre de Foment ha fet aquestes declaracions durant la intervenció avui en el curs "Tres dècades d'economia espanyola" a Santander. Segons Blanco, els models de planificació de les infraestructures en els últims 30 anys han estat "per sobre de les possibilitats que un país com Espanya es pot permetre".


font:Cincodias

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

  • Ja hi som. Es veia venir, tanta parafernalia amb l'AVE i ara resulta que no hi ha diners per mantenir les línies de tren per a la gent que viu en pobles. Perquè no retallen dels pressupostos de tantes carreteres que només fan que trinxar el territori per estalviar 5 minuts de cotxe...?

Comenta aquest article