La CE demana esforços addicionals a l'estat espanyol per a 2011 i avança que seguirà de prop el procés de correcció del dèficit


Olli Rehn, comissari d'Afers Econòmics i Monetaris, ha fet avui una valoració del pla d'ajust presentat pel govern espanyol a més de presentar el paquet de mesures que proposa la Comissió per als països de la UE amb un dèficit públic excessiu.

En la valoració feta sobre les mesures adoptades per l'executiu espanyol, assenyala que tot i estar en el procés adequat vers la correcció del dèficit excessiu, caldrà fer esforços addicionals, dissenyats amb més detall en els pressupostos de 2011, unes mesures que haurien d'arribar al valor de l'1,75% del PIB per així reduir el dèficit al 6% durant l'any vinent.

La Comissió Europea ha avaluat avui les mesures preses per Alemanya, Àustria, Bèlgica, Eslovènia, Eslovàquia, Espanya, França, Irlanda, Itàlia, els Països Baixos, Portugal i la República Txeca, en resposta a les recomanacions del Consell per a la correcció dels seus dèficits públics excessius. La Comissió ha conclòs que les autoritats han actuat d'acord a les recomanacions.

Segons Rehn, "la conjuntura econòmica actual exigeix una estratègia fiscal coordinada de sortida de la crisi per fer front tant a la necessitat d'un sanejament pressupuestari decisiu com a la de sostenir la incipient recuperació econòmica. Els objectius pressupostaris actuals, inclosos els objectius revisats d'Espanya i Portugal, semblen garantir una política fiscal global correcta a la UE, però és evident que cal avançar més decididament en el programa estructural. La necessitat de coordinar millor i amb més eficàcia reforça la nostra crida a favor d'una governança econòmica consolidada a Europa".

Valoració detallada per països


Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article