El rebut de la llum podria ser més car per als pisos buits


La crisi rosega balanços i pressupostos, toca així, inventar noves fórmules per a mantenir el sistema, unes més reeixides que d'altres. La darrera que ens ha arribat la protagonitza el Ministeri d'Indústria que belluga peces del tauler a la desesperada perquè no es dispari encara més el rebut de la llum. ElEconomista explica que el ministre Sebastian estudia fer pagar més als propietaris de pisos buits per tenir accés a l'electricitat.

La idea sorgeix del govern Basc i, un cop elaborada s'ha presentat a la Comissió Nacional de l'Energia i agents vinculats del sector.

Els anomenats "peatges" que pretenen rectificar conductes i millorar l'eficiència i l'ús racional de l'energia, es materialitzen en diverses mesures que baralla el Ministeri. Entre d'altres, l'aplicació d'un coeficient d'utilització per període i mes, resultant una tarifa inversament proporcional. Això portaria a que els pisos buits, hagin de pagar l'electricitat que no utilitzen i que tenen contractada. Així doncs, sembla que no n'hi haurà prou amb el pagament d'un mínim. Els diners captats en aquest concepte servirien per afrontar el pagament de les instal.lacions necessàries per als moments de demanda punta.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article