“la Caixa” anuncia que finançarà a pimes amb un préstec de 300 milions del BEI


“La Caixa” anuncia que finançarà projectes de pimes amb un préstec de 300 milions d’euros que li ha concedit el Banc Europeu d’Inversions (BEI). Aquest préstec anirà dirigit a fomentar el desenvolupament empresarial i social de les petites i mitjanes empreses des d’una perspectiva sostenible.

Al voltant del 30% de l’import total del préstec es destinarà a projectes de pimes que estiguin en regions de convergència. Es tracta de regions que estan per sota del 75% de la renda per càpita de la Unió Europea (UE) i que poden ser beneficiàries de la política de cohesió de la UE per al període 2007-2013, la intenció és contribuir al seu desenvolupament i a una convergència real amb l’Europa més avançada.

Dintre d’aquest préstec, concedit pel BEI, es contempla una línia de finançament de fins a 150 milions d’euros per a la indústria agroalimentària que finançarà mitjans i grans projectes d’inversió en actius fixos (material i immaterial) i capital circulant amb un mínim de 2 anys. Aquesta línia que està dirigida a pimes finançarà fins al 70% dels projectes d’inversió amb un termini màxim de 7 anys i complementarà l’oferta de productes i serveis que cobreix totes les necessitats de “la Caixa” per a aquestes empreses.

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) és la institució de finançament a llarg termini de la Unió Europea (UE). Va ser creat el 1957 amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament de les polítiques europees, i opera als 27 Estats membres de la UE i en més de 130 països d’arreu del món.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article