Paralitzat l'increment del rebut de la llum previst per al juliol


El govern central ha acordat amb el PP la congelació de la pujada de la llum que es preveia per aquest mes de juliol. Així, el rebut d'electricitat només es veurà incrementat pel 2% diferencial d'IVA. Les associacions de consumidors han fet una bona valoració de l'anunci, no només per aquesta decisió sinó, especialment, per l'anunci d'obertura d'una reflexió profunda sobre el mercat energètic espanyol.

L'organització de consumidors UCE ja proposava fa uns dies la creació d'una Mesa de Reflexió sobre el mercat elèctric on hi participés tot el sector i els consumidors en igualtat de condicions.

Segons UCE, aquest pacte polític evidencia el fracàs de la liberalització del mercat elèctric que encara segueix regulat políticament i encara és lluny de regir-se pels principis econòmics basats en la competència.

L'entitat ha avançat que demanarà una investigació sobre la pujada sospitosa, d'entre un 12 i un 16%, en la subhasta del 23 de juny que, curiosament, és la que fixa la tarifa, pel que l'organització pensa demanar al Tribunal de la Competència que ho investigui.

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article