Dotze dels cuiners més reconeguts de l'Empordà protagonitzaran aquest dimarts, 6 de juliol, un show en directe de com cuinar peixos de baix cost, en un intent d'afavorir-ne el consum i així alleugerir la pressió que té la demanda d'altres peixos com el rap, l'anxova o la tonyina vermella. El gastrònom Pep Nogué serà l'encarregat de conduir la sessió en directe des del Centre d'Interpretació del peix de l'Escala.
El patró major de la Confraria de Pescadors de l'Escala i un pescador jubilat, com a bons llops de mar, hi parlaran de tot el què està passant mar endins.
Els cuiners participants faran en directe receptes amb peixos de baix cost econòmic, però amb molt de gust i nutritius i que sovint els sistemes de subhastes de les llotges fan que s'hagin de llençar al mar per no haver assolit un preu just per als pescadors.
Els cuiners que hi participarem aquesta vegada són:
-Jordi Jacas (Restaurant El Molí de L'Escala)
-Joan Quadrat (Restaurant La Gamba de Palamós)
-Quim Casellas (Restaurant Casamar de Llafranc)
-Jordi Sabarí (Restaurant El Roser 2 de L'Escala)
-Pau López (Restaurant Korpilombolo de L'Escala)
-Lola Puig (Restaurant El Fort de Ullastret)
-Martí Rosàs (Restaurant Ca la Maria de Llagostera)
-Mateu Batista (Restaurant Sa Tuna de Begur)
-Marc Gascons (Restaurant Els Tinars de Sta Cristina d'Aro)
-Hector Hernández(Restaurant Sa Cova de Platja d'Aro)
-Lluis Fernández (Restaurant Els pescadors del Port de Llançà)
-Pere Moral (Restaurant L'Horta de Bellcaire)
La proposta gastronòmica es fa amb un peix singular pescat amb arts menors pels pescadors de la Confraria de L'Escala, petita confraria només amb pesca sostenible, pionera en aspectes com la subhasta de peix per intranet, la creació del centre d’interpretació del peix MARAM i el projecte de minimització i gestió de residus al port pesquer.
Organitzen Slow Food Empordà i Maram, Centre d'Interpretació del Peix de l'Escala
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari