El Paisatge torna a Barcelona


Del 29 de setembre al 2 d'octubre la capital catalana acollirà la 6a Biennal del Paisatge, amb la presència destacada d'experts internacionals i la Xina com a país convidat.

En el marc de la Biennal, s'exposaran els candidats i es lliurarà el Premi Europeu de Paisatge Rosa Barba, que té com a objectiu assenyalar els projectes més rellevants realitzats a Europa als darrers anys —des del 2005 fins al 2009— amb la voluntat d’aprofundir i debatre la intervenció en el paisatge, tant des de l’arquitectura del paisatge com des d’altres camps disciplinars que estan vinculats amb el seu estudi i evolució. L'exposició es podrà veure fins el 26 d'octubre.

Mentre la jornada del 30 de setembre està dedicada al Premi Europeu de Paisatge Rosa Barba i els seus finalistes, l'1 d'octubre la Biennal comptarà amb la intervenció de diversos experts internacionals, com Jorge Wagensberg doctor en física i director de CosmoCaixa (Espanya); Barbara Aronson Shlomo Aronson and Associates, paisatgista (Israel) o James Corner paisatgista, professor de la Universitat de Pensilvània i fundador de Field Operations (EUA), entre d'altres. La seva intervenció s'emmarca en el diàleg Paisatges líquids. El darrer dia d'actes, el 2 d'octubre, està dedicat al país convidat: la Xina. Hi intervindran Huan Liu coordinador de l’Associació de Parcs i Paratges Nacionals; Kongjian Yu doctor en arquitectura del paisatge.
Director de Turenscape i degà de la Universitat de Pequín; i Kelin Chen director director de Wetlands International de Xina.

La Biennal està organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), la Universitat Politècnica de Catalunya (Màster d’Arquitectura del Paisatge i Associació d’Amics de la UPC) i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (Direcció General d’Arquitectura i Paisatge) de la Generalitat de Catalunya, i compta amb la col·laboració de la Fundació Agbar.

http://www.coac.net/landscape/

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article