Constituir una empresa al moment


Des de principis de mes es pot constituir al moment una empresa individual i en 48 hores una SL. La simplificació administrativa costa, però a través de l'Oficina de Gestió Empresarial (OGE), les empreses catalanes han estalviat més de 122.000 tràmits en el darrer any i mig. Ho explicava ahir el Conseller Huguet en la inauguració de la nova seu de l'OGE a Barcelona. L'objectiu, deia, és la finestreta única per estalviar temps, diners i paperassa. Les declaracions responsables han resultat una de les eines més decisives per a consolidar la simplificació administrativa.

Les noves instal·lacions de l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE) són a l’avinguda Diagonal, núm. 662-664, el conseller ha recordat que “des de l’1 de juliol l’OGE ha fet un pas més per aconseguir implementar la Finestreta Única a Catalunya, ja que ha possibilitat la constitució d’empreses de manera electrònica” .

Avantatges de la constitució d’empreses mitjançant la tramitació electrònica

•ESTALVI DE TEMPS: es redueix considerablement el temps de tramitació de la constitució de societats i empreses individuals. En el cas de l’empresari individual és immediat, pot començar l’activitat un cop feta la tramitació. En el cas de les Societats Limitades es triguen 48 hores, un cop es disposa de la reserva de denominació social. Fins ara, les gestions es podien allargar per sobre dels 20 dies.
•ESTALVI D’ORGANISMES A VISITAR: no cal desplaçar-se a diferents organismes per realitzar tots els tràmits necessaris per a la constitució, que afecten a diferents organismes competents tant de l’Estat com de la Generalitat. L’emprenedor només ha d’anar a qualsevol de les Oficines de Gestió Empresarial o a les OGE-cambres, i a la notaria, si es tracta d’una societat. L’empresari s’estalviarà, a partir d’aquest juliiol, gestions com ara anar personalment al Registre Mercantil, a la Seguretat Social o a l’Agència Tributària.
•ESTALVI DE FORMULARIS A OMPLIR: fins ara calia omplir fins a 5 formularis. A partir d’ara, totes les gestions es fan a través del sistema de tramitació telemàtica

Lista de gestions que cal fer als diferents organismes i quines assumeix l’OGE des de l’1 de juliol:

Reserva de la Denominació Social al Registre Empresari
Atorgament de l’escriptura de constitució Empresari/notari
Sol·licitud del NIF provisional i definitiu a l'OGE
Liquidació de l’Impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats a l'OGE
Inscripció en el Registre Mercantil Provincial a l'OGE
Tràmits amb la Seguretat Social a l'OGE
Inscripció de fitxers de caràcter personal a l’Agència Espanyola de protecció de dades a l'OGE

Un cop constituïda l’empresa, l’OGE també s’ocupa de la legalització de l’activitat inscrivint l’empresa al registre corresponent i/o lliurant els carnets professionals necessaris. L’OGE s’encarrega de fer les gestions pertinents amb els departaments que pertoquin, estalviant a l’empresari que hagi passar per diferents finestretes. Actualment l’OGE fa gestions de 10 dels 15 departaments de la Generalitat i de 4 ministeris.

Més informació: DIUE

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article