Impuls a les caixes comunitàries a l'Equador


L'organizació Ecuarunari-CONAIE ha donat suport a la creació de més de dues-centes caixes comunitàries. Aquesta iniciativa va néixer en un context en què el sistema bancari tradicional posava enormes dificultats a les famílies i comunitats indígenes per accedir a crèdit amb què finançar les seves activitats productives. L'experiència ha estat recollida en un reportatge "Nosaltres podem", realitzat per l'organització ALBA SUD per encàrrec d'ACSUD Las Segovias País Valencià.

Avui, les comunitats indígenes, i amb un especial protagonisme de les seves dones, han aconseguit organitzar i posar en marxa un sistema de crèdit propi, auto-organitzat, amb el qual fer front a les seves principals necessitats. El moviment de caixes comunitàries s'està convertint en una alternativa real de crèdit segur i accessible. Aquest reportatge va ser encarregat per l'organització internacionalista ACSUD Las Segovias País Valencià a ALBA SUD, i va ser realitzat per Ernest Cañada i Núria Piera, amb imatge de Ríders Mejía. En ell es mostra l'experiència de diverses dones organitzades en aquest sistema de caixes comunitàries i les pròpies protagonistes expliquen com funciona i quin impacte ha tingut en les seves vides.

L ’Associació per a la Cooperació amb el Sud (ACSUD) Las Segovias és una Organització No Governamental per al Desenvolupament (ONGD), laica i independent. Va nèixer el 1986 a la regió de Las Segovias, al nord de Nicaragua, com a expressió de suport solidari a la causa sandinista. Actualment té presència en diferents llocs de l’Estat a través d’organitzacions autònomes i federades. Es constitueix com una plataforma per a acompanyar els pobles del Sud en l’exercici dels seus drets i la construcció del model de vida que han triat i que els és negat.

ALBA SUD és una associació catalana especialitzada en investigació i comunicació per al desenvolupament fundada a Barcelona l'any 2002. Té també presència i col·laboradors i col·laboradores a diversos països llatinoamericans (Nicaragua, El Salvador i Mèxic, en aquests moments), i voluntat d'articular-se com a plataforma d'intercanvi i treball conjunt entre professionals de diferents disciplines relacionats amb la investigació i la comunicació per al desenvolupament d’arreu del món. Investigació i comunicació són enteses a ALBA SUD com a eines al servei de propostes de transformació i emancipació, de lluita contra la desigualtat i a favor de societats amb majors nivells d'equitat.



http://www.albasud.org/video.php?id=14§ion=4


Ecuarunari-CONAIE http://ecuarunari.org/portal/
ACSUD Las Segovias País Valencià http://www.acsud.org/
Alba Sud http://www.albasud.org/

Subscriu-te al butlletí de jornal.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article